Tur Operatörleri Dengbej Evi`nde
Tur Operatörleri Dengbej Evi`nde,tur,operatörleri,dengbej,evi,nde

Diyarbakır, Türkiye’nin önde gelen seyahat acentaları ve turizm yatırımcılarına ev sahipliği yapıyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı’na bağlı profesyonel turist rehberi Metin Özçelik 100’ün üzerinde tur operatörüne bir kent gezisi yaptırdı. İçkale, Hasanpaşa Hanı, Ulucami, Mesudiye Medresesi, Dört Ayaklı Minare, Surp Giragos Ermeni Kilisesi, Meryem Ana Süryani Kadim Kilitesi, Ongözlü Köprü ve Surları gezen tur operatörlerini Dengbej Evi’nde de Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir karşıladı. Tur operatörlerine Dengbejlik ile ilgili bilgi veren Baydemir, kurulan Dengbej Divanı’nda zaman zaman dengbejler ile tur operatörleri arasında tercümanlık yaptı. Kadın Dengbej Feleknas da dengbejlik geleneğine kadınların öncülük ettiğini ifade etti. Tur operatörleri dengbejlerin klamları ile bölgeye özgü kültüre bir yolculuk yaptı. Turizmciler daha sonra Baydemir ve dengbejlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Baydemir daha sonra tur operatörleri ile birlikte yemek yedi.