Diyarbakır’da gençler tarihle tanışıyor
Diyarbakır’da gençler tarihle tanışıyor,diyarbakır,da,gençler,tarihle,tanışıyor

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın KUDEB Şube Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı’nın birlikte organize ettiği geleneksel gezilerin bu yıl ilki gerçekleşti. Tarihi ve kültürel mirası koruma bilincinin oluşturulması amacıyla başlatılan gezinin ilk talihlileri Nafiye Ömer Şevki Cizrelioğlu Lisesi öğrencileri oldu. 40 öğrenci öğretmen ve idarecileri eşliğinde Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği araçla okullarından alınarak gezinin ilk durağı olan Ongözlü Köprü’ye getirildi. Öğrencilere Sanat Tarihçi Kadri Avcı ve Profesyonel Turist Rehberi Metin Özçelik’in mihmandarlığıyla Keçi Burcu, Dört Ayaklı Minare, Surp Giragos Kilisesi, Hasanpaşa Hanı, Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, Ahmed Arif Müzesi, Ulu Cami’yi dolaştırılarak tarihi geçmişi hakkında bilgi verildi. Gezinin en keyifli son durağı ise Dengbêj Evi oldu.

Burada öğle yemeği yiyen öğrenciler dengbêjlerin kılamlarını dinleyerek, şarkılar söyleyip halay çekerek günün yorgunluğunu attılar. Kürt sözlü edebiyatının temsilcileri dengbêjlik hakkında bilgi alan öğrenciler çok verimli bir gün geçirdiklerini söyleyerek, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler. 8 hafta sürecek geziden 5’i lise, 5’i ilköğretim olmak üzere 10 okul faydalanacak. Toplamda 400 öğrencinin yararlanacağı geziye katılacak okullar ise şunlar olacak: İstiklal İlköğretim Okulu, Toplu Konut Lisesi, Serap Güzeli Şehit Cengiz Topel İlköğretim Okulu, Kazım Karabekir İlköğretim Okulu, Yunus Emre İmam Hatip Lisesi, Arif Eminoğlu İlköğretim Okulu, 500 Evler Lisesi, Huzurevler İlköğretim Okulu.

Bu İçerik 16.04.2013 Tarihinde Güncel Kategorisinde Yayınlanmıştır